Man knivhuggen i centrala Kalmar

En man i 30-årsåldern ådrog sig allvarliga skador när han knivhöggs på en gata i centrala Kalmar på söndagskvällen. Kort efter dådet kunde polisen gripa två misstänkta, en man och en kvinna,  även de i 30-årsåldern. De är nu anhållna misstänkta för mordförsök.

Dramat utspelade sig vid 21-tiden. Det blev skrik och slagsmål nere på gatan. Grannar ringde polisen som ryc kte ut. När patrullen kom fram hittades 30-åringen liggande på trottoaren svårt blödande,. Han hade flera sticksår, med stor säkerhet från knivhugg.

Bara cirka en kvart senare kunde polisen, gripa två personer. Vad som ledde till gripandet ville vakthavande befäl Reine Johansson inte uppge under måndagsmorgonen. Han vill heller inte gå in på om vad som kan binda de båda vid brottet.

--Men vi är nog ganska säkra på att vi gripit rätt personer.

Alla de tre inblandande är från Kalmartrakten. Vad deras dispyt gällde är oklart. Alla tre känner varandra sedan tdigare.

30-åringen opererades akut och vårdas på intensivvårdsavdelning. Hans skador uppges vara allvarliga men inte livshotande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista