Oskar Sehlstedt fick släppa ett mål förbi sig men var glödhet när IKO vann med 2-1 mot Västerås. Foto: Patrik Wirengård/SR

IK Oskarshamn tog sista chansen

2:12 min

IK Oskarshamn tog sista chansen att hänga på lagen som jagar playoff i hockeyallsvenskan. Hemmalaget höll undan mot Västerås och vann med 2-1 efter en strålande insats av hemmalaget. IK Oskarshamn har nu fem poäng upp till Timrå på sjundeplatsen med tre omgångar kvar och på onsdag möter man just Timrå på bortais.

Hemmalaget trampade gasen i botten i hemmamötet med serieledande Västerås. Det gav ganska omgående utdelning när Lukas Ericsson kunde slå in sin egen retur till 1-0 efter drygt sex minuter på förarbete av Russel Moyer. Så långt var det bara IKO och laget vann också skotten i den första perioden med 16-6. Därför kändes det inte helt logiskt när Luca Caputi kunde kvittera för VIK efter knappt tretton minuter.

Gjorde segermålet i 5 mot 3

I den andra perioden fortsatte hemmalaget att ha övertaget i spelet. En pigg fjärdeformation med Mattias Granlund i spetsen skapde friläge och OS-spelaren David Rodman sköt i stolpen. Det dröjde dock till drygt halva andra perioden innan Francois Bouchard gjorde 2-1 och därmed sitt 18:e mål för säsongen. Det var i spel fem mot tre när två av Västerås transatlanter satt utvisade.

Stabilt av IKO i tredje perioden

Ett nästintill kliniskt försvarsspel av hemmalaget bäddade sedan för segern i den tredje perioden. Västerås försökte och Luca Caputi hade bra lägen att bli tvåmålsskytt men IK Oskarshamn höll undan.
IK Oskarshamn tog sig förbi Almtuna i tabellen och är på nionde plats. Tre omgångar återstår och trots segern när laget piskade att vinna på onsdag mot Timrå.

Oskarshamn - Västerås 2-1 (1-1,1-0,0-0)

Matchfakta:

1:a Perioden

1-0 (6.37) Lukas Ericsson (Russel Moyer, Andreas Valdix)

1-1 (12.57) Luca Caputi (Matthew Fornataro, Tony Romano)

Skott: 16-6

Utv: IKO - VIK 1x2 min 

2:a Perioden

2-1 (11.54) Francois Bouchard (Victor Svensson, Emil Sylvegård) Spel 5/3

Skott: 12-7

Utv: IKO 1x2 min, VIK 2x2 min

3:e Perioden

Skott: 8-9

Utv: IKO 1x2 min VIK 2x2 min

Publik: 1939

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista