Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Semlor. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
1 av 6
Marias och Annicas färdiga semlor. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Annica Triberg och Maria Skagerlind. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
2 av 6
Annica Triberg och Maria Skagerlind i Annicas kök. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Semla. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
3 av 6
Semla gjord på bakpulver i stället för jäst. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Maria Skagerlind och Annica Triberg. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
4 av 6
Maria Skagerlind och Annica Triberg kikar djupt ner i degbunken. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Gröpning av semlor. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
5 av 6
Här gröper Maria semlor. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Köksutrustning under bakning. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
6 av 6
Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Fettisdagen: Så gör du världens godaste semlor

I dag är det Fettisdagen och radiokocken Annica Triberg vet hur man gör en riktigt god semla. 

Kolla Annicas recept! 

Idag är det alltså fettisdagen och vad passar väl bättre då än att baka egna semlor med alldeles egen god fyllning?

Inte sugen på semlor? Då hittar du en mängd andra recept från Annica och hennes gäster på vår stora receptsajt via länken nedan. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".