Flygplatsen kostar nästan fem miljoner varje år. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Förslaget: Lägg ner Oskarshamns flygplats

"Handlar om att det är en stor kommunal kostnad"
3:40 min

Det verkar som om Oskarshamns flygplats kommer att läggas ner. Kommunens utredning är färdig, där de bland annat har hört sig för om de lokala företagens intresse för att behålla flygplatsen. Ett förslag finns om nedläggning den 27 juni.

– Det handlar egentligen om att det är en ganska stor kommunal kostnad, säger Ann-Christine Vösu som är kommundirektör i Oskarshamn.

– Det ligger mellan fyra och närmare fem miljoner kronor varje år. Det är pengar som kan användas på olika sätt inom den kommunala verksamheten naturligtvis. 

– De som använder flygplatsen är i första hand våra stora företag och vi har haft ett par samtal med ledningarna för företagen och vi har landat i att det finns ett alternativ som är acceptabelt och det är då flygplatsen i Kalmar, och att man har en förståelse för att kommunen kan komma att fatta det här beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".