Avicii. Foto: John Shearer/AP/TT

Avicii störst på Spotify - någonsin

Aviciis "Wake me up" är den mest spelade låten på Spotify någonsin. I dag passerade den svenske housestjärnans världshit 200 miljoner spelningar i hela världen, en gräns som ingen annan låt tidigare har nått.

Imagine Dragons hit "Radioactive" var tidigare den mest framgångsrika låten på musiktjänsten med 182 miljoner spelningar.

– Det är fantastiskt att se en svensk artist slå rekordet på Spotify, då vi nu har en stor global användarbas, säger Spotifys presschef Sofie Grant.

Det nya rekordet innebär att "Wake me up" i snitt har spelats 850 000 gånger per dag sedan den släpptes i juni förra året.

"Jag är riktigt nöjd att vara den första artisten någonsin som når upp till 200 miljoner spelningar på Spotify. Jag har haft ett helt fantastiskt år, så ett massivt tack till alla mina fans", säger Avicii själv i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista