Goda möjligheter för IK Oskarshamn

IK Oskarshamn måste vinna kvällens match borta mot Almtuna för att chansen skall finnas kvar att nå playoff i ishockeyallsvenskan. Det räcker inte med att IKO vinner, dessutom måste Mora förlora hemma mot Malmö.

Förutsättningarna för att båda resultaten skall gå oskarshamnarnas väg är goda. Almtuna kan inte starta med bästa laget då många av de tongivande spelarna lämnat klubben i veckan efter att chansen till playoff försvunnit. Malmö kommer till matchen mot Mora med själförtroendet på topp och vill säkra seriesegern i kväll.

IK Oskarshamn räknar med att ställa upp med samma lag som vann mot Timrå i onsdags med undantag för att Ludvig  Engsund ersätter skadade målvakten Michal Zajkowski.

– Det finns ingenting att hålla igen på, det är seger vi jagar för att möjligen hålla drömmen vid liv, säger tränare Fredrik Söderström på IKO:s hemsida.

– Spelmässigt handlar det om att konsekvent jobba vidare, med samma fokus och skärpa i alla delar av spelet. Nu möter vi ett avstyckat Almtuna, men med nya och spelsugna grabbar finns ingen anledning att se uppgiften med andra ögon. Vi lägger fokus på det vi själva kan påverka, vår egen prestation. Det gäller att vi behåller ödmjukheten och jobbar arslet av oss för ytterligare tre poäng.

Matchen startar 19.00 och sänds som en del av allsvenskt hockeyextra på webben via sverigesradio.se/kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".