Enligt kommunen har man arbetat med planerna en tid. Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Kommunen lovar stor bostadssatsning

En av de största bostadssatsningarna någonsin i Kalmar är på gång att bli verklighet enligt Kalmar kommun. Det handlar om ett företag som bland annat ska bygga hyresrätter i centrala delarna av staden, både Kvarnholmen och delar intill berörs.

Statsarkitekten Björn Strimfors är hemlighetsfull inför projektet och hänvisar till en planerad presskonferens på måndag förmiddag.

Planerna på det som i ett pressmeddelande sägs "lyfta Kalmar stad, näringslivet på Kvarnholmen och sända en jättesignal till vår omvärld" har pågått ett tag, men det är bara en liten krets som känner till dem.

– Vi har jobbat med det ett tag, men du får vänta till måndag, säger Björn Strimfors.

På måndag kommer också företaget som vill göra satsningen, som bland annat handlar om hyresrättsbyggande, och berör centrala delarna av Kalmar.

– Det handlar om centrum, både Kvarnholmen och områden utanför Kvarnholmen, säger Björn Strimfors, som i övrigt lägger locket på helt fram till måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista