Alstermos målvakt Josip Cavar gjorde en strålande insats i matchen mot Lindesberg. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio

Alstermo-spelarna sågades i matchbladet

2:00 min

Alstermo har haft en extremt strulig säsong i handbollsallsvenskan och i matchbladet inför söndagens match mot tabelltrean LIF Lindesberg sågades spelarna grovt i matchbladet som delades ut till publiken. Men efter vinst med 27-24 fick spelarna istället ta emot publikens hyllning.

Bottenlaget Alstermo har blandat toppresultat med rena bottennapp de senaste veckorna och inför matchen mot tredjeplacerade LIF Lindesberg hade klubbens kassör Bengt Weidfors tröttnat på spelarnas oförmåga att spela bra i viktiga matcher.

"Idag känner jag mig faktiskt tvingad att ge skarp kritik till alla inblandade i laget, förutom en person som alltid ställer upp för vår förening och det är Tomas Lundberg (tränare, reds anm).", skrev Bengt Weidfors i matchbladet som delades ut till de 171 i publiken.

Tränaren Tomas Lundberg kommenterade formuleringen efter matchen:

– Det får stå för den som har skrivit det. Idrott är svårt och det är många parametrar. Det är kanske lätt att skriva i ett matchprogram men svårare att genomföra.

I matchen mot Lindesberg lyckades dock Alstermo genomföra det mesta de hade tänkt sig och efter ett tätt försvarsspel och lysande målvaktsspel av Josip Cavar lyckades hemmalacket detronisera Lindesberg. Efter 14-8 i paus slutade matchen 27-24 och publiken ställde sig upp för att applådera hemmalaget.

I praktiken är Alstermo utan chans att hålla sig kvar i allsvenskan eftersom avståndet upp till kvalplats ä för stort, med fyra omgångar kvar men Tomas Lundberg och hans spelare vill gärna göra ett snyggt avslut på säsongen.

– Det är mycket lättare att gå in i en division 1-säsong med en positiv känsla och att man tagit tillbaka lite av hedern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista