Se listan: Första sex bidragen till Svensktoppen nästa

Årets uttagning av bidragen till P4 Kalmars deltävlingar av Svensktoppen nästa är klar. De kommande tre veckorna kommer vi avslöja sex tävlande bidrag varje fredag. Idag presenterar vi artister från Edsbruk i norr till Brömsebro i söder.  

P4 Kalmars projekt- och programledare Lennart Palm säger att det varit ett rekordstort intresse för att vara med och tävla i år.

– Förutom det stora intresset kan vi också konstatera att det varit mycket hög kvalité bland de bidrag som skickats in till oss. Det är väldigt många duktiga artister och låtskrivare som vill vara med och tävla på Larmtorgets scen i sommar, säger Lennart. 

Här är listan med de första sex bidragen:

Dimpker Brothers - Open window

Bröderna Adam och Martin Dimpker från Edsbruk har sedan fem år framträtt med rock- och popbandet AdamAlexander som 2 gånger gått till länsfinal i tävlingen "Musik Direkt" och spelat i radio i samband med Svensktoppen nästa för två år sedan. Numera utgör Adam och Martin Dimpker bandet "Dimpker Brothers". Bröderna har jobbat som musiker varje sommar sedan 5 år tillbaka och har även spelat i olika kyrkor bl.a flera gånger i Linköpings domkyrka.

Alvin Bjelkendahl - Never say goodbye

Alvin är 16 år gammal och kommer från Borgholm. Bor nu i Torsås i veckorna där han studerar på Stage4you Academy.

Annie Hall - Hits

Annie Hall är ett band från Kalmar som startades tidig vår 2013 i samband med tävlingen Musik Direkt. Den 28 februari 2014 släpptes första EP:n innehållande två helt egenskrivna låtar vid namn "Be mine" och "Hits", samt en musikvideo till låten "Be mine". Medlemmar i bandet är Bella Lennartsson - sång, Linus Håkansson - gitarr, Przemek Oklinski - gitarr, Daniel Madestam - piano, Jens Olson - bas, John Ringdahl - trummor.

Låten "Hits" är skriven av Bella Lennartsson medan hela bandet har bidragit till arrangemanget.

Johan Lilja och Emelie Lilja - Sången om oss

Skriven av Magnus Bergman i Eketorp på Öland - framförs av Emelie och Johan Lilja från Kalmar. Johan kom nyligen ut med sitt första soloalbum med egna låtar. Magnus Bergman har tidigare varit med i Svensktoppen nästa - nu ställer han alltså upp som låtskrivare.

Magnus Andersson - En enkel man

Magnus Andersson från Brömsebro. Nu tänker du kanske att han borde tävla i P4 Blekinge - men det är faktiskt så att Magnus är den sydligaste länsbon i Kalmar - hans tomtgräns är densamma som länsgränsen. Magnus är en flitig låtskrivare och har gett ut skivor i många år - ofta med texter som inte bara handlar om kärlek. Han skriver gärna om fenomen i samhället som han är kritisk till.

Roddan Roxx - Right here - Right now

Låten Right Here - Right Now är en modern uppdatering av 90-talets hårda Euro-Disco. Texten avslöjar en ren och skär förälskelse här och nu!!  Bakom namnet Roddan Roxx döljer sig Magnus Roudensom älskar att stå på scen och inte skäms en enda sekund. Roddan Roxx är Magnus Roudéns alter ego där musik är ett fritt skapande utan gränser och begränsningar. Låten har skrivits av Mark Tysper från Kalmar.

Sommarens deltävlingar

P4 Kalmar kommer att anordna tävlingen under åtta av sommarens musikkvällar på Larmtorget i Kalmar. Länsfinalen hålls torsdagen den 24 juli på Larmtorgets scen.

Tävlingen med lokala talanger är nu inne på sitt sjunde år och hittills har långt över hundra lokala förmågor fått möjligheten att få spela inför storpublik under musikkvällarna när mer namnkunniga artister också stått på scenen.

Förra året vann Miss Ellie and The Snapshots från Kalmar P4 Kalmars deltävling.

Nästa fredag avslöjar vi sex bidrag till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista