Inga löften från Annie Lööf om tågpengar till Kalmar län

1:25 min

Trots att regeringen satsar 500 miljarder kronor på infrastruktur kunde inte centerledaren Annie Lööf, på valturné i Kalmar län, lova några pengar specifikt till järnvägsbanorna här.

– Jag kan inte det i detalj. Det får ni kolla med lokala politiker. För mig som centerledare har det varit väldigt viktigt att vi har en satsning på infrastruktur i hela landet, säger Annie Lööf, när P4 Kalmar träffade henne mitt i fredagskommersen i Kalmar.

För tågresenärerna i Kalmar län har det varit en ny kämpig dag, med störningar på tre av linjerna.

– Sverigebygget är ju däremot Centerpartiets och Alliansens vision framåt. Och den handlar om att vi ska ett modernt grönt samhälle. Där följer vi andra länder i världen med gröna snabbtåg, med bostadsbyggande i hela landet. Och det kommer givetvis att komma Kalmar län till del att vi har en bra stambana mellan Stockholm och Malmö.

Men det är ändå ganska långt att ta sig från Kalmar till Jönköping för att ta ett snabbtåg till Malmö?

– Självklart. Det är därför jag som centerpartist tycker att det är viktigt att satsa på infrastrukturen i hela landet, med tåg som går in mot stambanorna, men också se till att rusta järnvägsnätet i Kalmar län, Blekinge och övriga Småland.