Inget tyder på eget speedway-förbund

1:02 min

För tre månader sedan bröt sig speedway-sektionen ur från Svemo. Målet var ett eget förbund inom Riksidrottsförbundet.  Men det mesta tyder på att så inte blir fallet, enligt utredningen som lämnas till klubbarna den 1 september.

I maj beskrevs skilsmässan mellan Svemo (det idrottsförbund som samlar alla som vill träna och tävla med motorcykel och snöskoter)och speedway-sektionen som ett faktum.

Men när utredningen färdigställs och lämnas in till klubbarna den 1 september lutar det åt andra lösningar.

Utredaren Tommy Rander skulle bli förvånad om förslaget om utbrytning fick majoritet hos elitserie-klubbarna. En utbrytning till nästa säsong skulle innebära flera problem, bland annat skulle godkännandet av licenserna för utländska förare försvåras.

I stället kan en lösning likt den "Engelska-modellen" vara aktuell. Där är speedway-sektion kvar inom landets motorsportförbund. Men det ett större självbestämmande. Ett förslag som gillas av Västerviks ordförande.

– Det bör ske några förändringar, det har inte varit bra nu, riktig turbulens, säger Västerviks ordförande Seimour Östervall till Radiosporten.