IFK Kalmar ångar på mot seriesegern

2:03 min

IFK Kalmar var klassen bättre än tabellfyran Mariebo när lagen möttes på Gröndal under lördagseftermiddagen. Kalmartjejerna vann med 5-0 och det kunde varit ännu större segermarginal.

Seriledande IFK Kalmar har bara förlorat en match under säsongen och det var borta mot Mariebo i maj. Även om det sedan dess har det blivit nio vinster och en oavgjord så var vårförlusten mot Mariebo en extra tändvätska när lagen möttes  på Gröndal.

Trots spelövertag från start så dröjde det till 24:e minuten innan Fanny Nillson kunde göra första målet för IFK Kalmar. Lisa Malmström gjorde omgående 2-0. Trots flera chanser och ramträffar så blev det inte fler mål i första halvlek.

Fem minuter in i andra halvlek styrde en gästande försvare in 3-0 och sedan fick Erin Gunther bollen serverad av Fanny Nilsson och gjorde 4-0.

Amanda Fredriksson avslutade målskyttet på straff efter att själv ha blivit fälld i straffområdet.

Hemmalaget var bättre på nästan allt och visade att de inte tänker bjuda på något i serieavslutningen. Segermarginalen kunde varit betydligt större om inte Jonna Andersson spelat så bra i Mariebos mål. Hon kommer att börja träna med IFK Kalmar nästa vecka då hon börjar en ny utbildning i Kalmar.

Kalmars enda återstående motståndare om seriesegern är Växjö som samtidigt vann med 2-0 hemma mot Vimmerby.

Länets tredje lag i serien är tabellsjuan Madesjö som spelade 2-2 borta mot Tinnis.

Fyra poäng skiljer mellan Kalmar och Växjö som har en match mindre spelad.