Redan fulltecknat för Ironman Kalmar

1:05 min

Ironman Kalmar har redan sålt slut på alla platser inför nästa år. Platserna försvann på bara ett par dagar. Deltagarna kommer från 49 länder, trots att andelen svenskar ökar något

En viss möjlighet att boka plats finns fortfarande, men då genom det samarbete som Ironman Europe har med en researrangör

-Den respons vi fått från deltagarna efter tävlingen tillsammans med att nästa års tävling redan är fulltecknad ger oss kraft att fortsätta utveckla evenemanget,  sävlingsledaren för Ironman Kalmar, Tobias Berger.

-Årets damvinnare, Leanda Cave, tycker till och med att vår publik är lika bra, om inte bättre, än den i Kona, Hawaii. Så alla involverade och publiken i Kalmar och på Öland ska vara stolta säger Tobias.

Inför årets upplaga flyttades simstarten till  Tullhamnen och det ändrades till en rullande start för deltagarna. Med stor säkerhet blir det samma modell nästa år.

Kl 6:55 på morgonen lördagen den 15 augusti går starten. Tävlingen, som är ett kval till VM på Hawaii, börjar med 3,86 km simning, följs sen av 18 mil cykling och avslutas med 4,2 mil löpning. De sista deltagarna passera mållinjen vid 23-tiden på kvällen.