Nära att drunkna i hissen

1:56 min

En av alla dem som drabbats av översvämmningarna i Malmö är Batool Entezari, som fastnade i hissen med stigande vatten runt omkring sig. För Ekot berättar hon om paniken när vattnet steg allt högre. 

– Jag kände, nu dör jag här. Vattnet steg och när det kom till midjan var jag jätterädd. Jag bara bankade och skrek, säger Batool Entezari.

Hon berättar hur hon var på väg ner till tvättsstugan imorse när hissen fastnade mellan två på grund av att källaren var översvämmad. Vattnet började läcka in, först täcktes hennes fötter, sen steg de upp till vaderna, knäna, låren, höfterna och till slut stod hon i vatten upp till midjan. Då trodde hon att det var kört.

– Jag tryckte på allt möjligt och skrek och bankade. Men vid den tiden så sover de flesta. Nödsignalen fungerade inte heller och jag hade inte min mobil med mig.

Inga knappar fungerade och vattnet steg.

– Jag tog fram mina träskor och försökte trycka in dem i springan mellan dörrarna. Jag bankade och skrek och försökte med allt möjligt.

Hissdörren började ge med sig och öppna sig lite.

– Den öppnades kanske tio femton cm. Jag vet inte hur jag lyckades komma ut genom den lilla springan.

Hon pressade ut huvudet och sen kroppen genom dörren och kom tillslut ut.
Men skräcken innan hon insåg att hon var ute va stor

– Snart är det över, jag kommer drunkna. Jag började tänka på mina barn och att jag kanske inte skulle få se dom mer.

Tack och lov gick det bra för Batool Entezari men hon tänker på vad som hade kunnat ha hänt om det var ett barn som åkt i hissen i morse.

– De hade dött för vattnet steg och hade säkert inte haft styrkan för att kunna banka och få upp dörrarna.