Hon vill att Stefan Löfven höjer nivån på sjukersättningen

0:42 min

För sju år sedan gick Christine Holmberg från Trekanten in i väggen. Hon fick diagnosen utmattningsdepression och i det ögonblicket förändrades förutsättningarna helt för henne i livet. I dag ställde hon via P4 Kalmar en fråga direkt till Stefan Löfven.

För sju år sedan gick Christine Holmberg från Trekanten in i väggen. Hon fick diagnosen utmattningsdepression och i det ögonblicket förändrades förutsättningarna helt för henne i livet.

Hon blev snart av med sitt jobb på en kundtjänst. Förutom att hantera att hon själv mådde dåligt, så fick hon som ensamstående förälder kämpa för mat för dagen och tak över huvudet till sig och sina två små barn.

Christine Holmberg beskriver hur hon slussats fram och tillbaka mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Hur hon hela tiden haft mycket låg sjukpenning. Under en period var hon helt utan inkomst, efter att en handläggare på Försäkringskassan gett henne fel information och gjort henne till så kallad nollklassad. En tuff sits för vem som helst, men i synnerhet för en ensamstående förälder med två små barn.

Christine Holmberg har flera gånger prövats mot arbetsmarknaden, men snabbt har det stått klart att hon mår för dåligt för att kunna jobba. Sedan en tid tillbaka har hon sjukersättning, det som tidigare kallades förtidspension, på heltid. Fortfarande är det tufft att få pengarna att räcka.

I P4 Kalmar ställde Christine Holmberg en fråga till Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. Lyssna på svaret hon, och andra lyssnare, fick i ljudklippet ovan.