Malmö lovar vinna hockeyallsvenskan

Ishockeyallsvenskan har aldrig varit hetare än den här säsongen då minst två lag går upp till SHL. Vid den allsvenska ishockeyupptakten tog Malmö på sig favoritskapet och lovade gå upp. IKO siktar på slutspel.

– Vi är favoriter och det ska vi vara också, sa Malmös tränare Mats Lusth på den allsvenska upptaktsträffen.

– Vi vinner serien, första finalen hemma, andra borta och tredje hemma sedan är det klart.

Att Malmö är stora favoriter att vinna ishockeyallsvenskan var tydligt på upptaktsträffen. Nästan alla tränare trodde att Malmö kommer bli etta eller tvåa i serien. Främsta utmanare att slåss om finalplatserna blir Västerås, Södertälje och Rögle enligt tränare och spelare på träffen.

IK Oskarshamn är ett av de 14 lagen i serien och tränare Fredrik Söderström fanns på plats ihop med lagkapten Daniel Ljungqvist. Duon gjorde ett bejublat framträdande med mycket humor, men laget fick inga röster på att vara med och slåss de två första plasterna i serien men slutspel skall det bli:

– Självklart är målet att vara bland de åtta främsta, sa Fredrik Söderström.

– Vi har varit lite mer konsekventa i vår träning i år för att förtydliga en spelmodell som all skall ha klart för sig.

Tack vare att seriesystemet läggs om så kommer minst två lag ur årets ishockeyallsvenska att spela i SHL nästa år. Det kan maximalt bli fyra lag som tar steget upp. Flera av klubbarna har insett den unika möjligheten till avancemang och har storsatsat.

Många lag hoppas vara med i fighten om final- och slutspelsplatser, som AIK, Almtuna, Karlskrona , Mora och Oskarshamn.

I första matchen som spelas nästa vecka spelar Oskarshamn borta mot Mora.

De två främsta lagen i grundserien spelar final i bäst av fem matcher. Lag tre till åtta får spela slutspel. De två sista lagen får kvala för att hålla sig kvar. Övriga har spelat klart efter 52 omgångar.