Många glada på Olympic day på Fredriksskans

3:16 min

Det var många glada barn och ungdomar som testade på olika idrottsgrenar på Olympic Day på Fredriksskans. Och inte nog med det, de fick även träffa flertalet svenska olympier som var med och visade hur kul idrott kan vara. 

Lördagen bjöd på varmt och soligt sensommarväder på Fredriksskans där barn och ungdomar kunde testa på olika idrottsgrenar under Olympic Day. Några av alla som deltog var Alexander och Ville som fick mersmak för friidrotten efter att de testat på längdhoppet. 

Under dagen kunde man testa på en rad olika idrotter där lokala idrottsföreningar stod för lärandet om hur grenarna ska genomföras. På plats fanns även svenska olympierna Marcus Oscarsson (kanot), Lars Lewén (skicross), Jalmar Sjöberg (brottning), Johan Röjler (skridsko), Sebastian Kraupp (curling) och Frida Svensson (rodd) för att inspirera och dela med sig av sina bästa träningsknep. 

De sporter som man kunde testa under Olympic Day var: Boxning, Taekwondo, Ishockey, Friidrott, Fotboll, Brottning, Basket, Tyngd- och styrkelyft, Volleyboll, Fäktning, Karate, Segling, Rytmisk gymnastik,Tennis, Innebandy, Rugby, Skyttesport, Golf, Judo och Handboll.