1 av 3
Trafiken stod stilla på Norra vägen i går. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
2 av 3
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
3 av 3
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Arrangörerna: Vi försökte lägga eventet innan rusningstrafiken

Det var radiokanalen NRJ som höll i gårdagens event, som orsakade stora trafikproblem i centrala Kalmar. "Det är förståeligt att det skapar lite kaos" säger Jakob Gravestam från SBS Discovery som driver radiokanalen.

Mitt i rusningstrafiken på fredagseftermiddagen bjöd radiokanalen NRJ på bensin på en mack vid Norra vägen, ett av de stora in- och utfartsstråken till centrala Kalmar.

Reklameventet drog mycket folk och väldigt många bilister försökte hinna fram till bensinmacken. Liknande arrangemang har gjorts i andra städer tidigare:

– Vi har tidigare lagt eventet klockan åtta på morgonen i samband med att morgonprogrammet sänder, men nu valde vi att senarelägga det. Jag har inte själv varit med och tagit beslutet, säger Jakob Gravestam som är pressansvarig för radiodelen av SBS Discovery som driver NRJ.

– Vi lade det på den tiden, just för att inte vara i rusningstrafiken utan strax innan.

Trafiken stod under perioder helt stilla i norrgående riktning på Norra vägen och bussar och bilar hade svårt att ta sig fram.

– Att det skapar lite kaos, det är förståeligt att det blir så, men å andra sidan tyker vi att det är något härligt att vi kan bjuda våra lyssnare på det här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".