1 av 4
Radiosportens Bengt Skött tillsammans med Paris SG:s Kosovare Asllani och Caroline Seger. Foto: SR.
2 av 4
En pråm på floden Seine i närheten av Paris SG:s träningsanläggning. Foto: Bengt Skött/SR.
3 av 4
Kosovare Asllani (t.v.) och Caroline Seger. Foto: Bengt Skött/SR.
4 av 4
Triumfbågen i Paris. Foto: Bengt Skött/SR.

Kosse från Vimmerby stortrivs i storklubben Paris SG

Möt landslagets Paris-proffs Kosovare Asllani och Caroline Seger
9:52 min

Maxpoäng och 26-0 i målskillnad i ligan. Det går bra för Caroline Seger och Kosovare Asllani, fotbollsproffs som Radiosporten träffade i deras Paris-miljö.

– Här till höger har vi vår nya träningsplan. Den är inte riktigt klar men den blir en av världens bästa träningsplaner, säger Caroline Seger.

– Jag har ju varit här i PSG en längre tid och har fått se hur allt utvecklats, säger Kosovare Asllani. Från början hade vi ingen träningsplan, inget gym, ingen heltidsanställd läkare…

Radiosporten träffade två av Sveriges största fotbollsstjärnor, klubbkamrater i Paris St Germain, i deras vardagsmiljö.

För att göra det gick resan en oktoberdag till den långsmala ö i floden Seine, utanför staden St Germain-en-Laye strax väster om Paris, där PSG:s damer har sin bas.

Caroline, du som är ny här sedan i somras, jämför med förväntningarna!

– Jag trivs väldigt bra, de har tagit hand om med på sätt från första stund, och det är skönt att inte behöva fundera på något mer än fotboll efter det som var i Tyresö.

Vi är vana att se Caroline Seger styra och ställa på mittfältet och vara en ledarfigur både på och utanför planen. Samma ledarposition i Paris?

– Som människa och fotbollsspelare behöver jag mer tid innan jag är riktigt bekväm att ta ledarrollen. Men annars tror jag absolut att jag är en naturlig ledare, men nu tar jag den roll jag behöver…

– Vi har ett så tufft schema så vi går runt på alla spelare. Och när som helst blir både Caroline och jag utbytta. Vi har världsspelare på bänken också, fyller Kosovare Asllani i.

Lyssna på reportaget och hör

*hur det utvecklas med deras kunskaper i franska.
*hur Seger möjligen redan lärt sig det franska kindpussandets hemligheter – ja hur går det till?

*var svenskorna bor, och om de möjligen åker limousin/taxi/cykel till träningen.

*vad de tycker om ligan (Ligue 1 Femmes) jämfört med allsvenskan hemma.

*hur ofta PSG:s damer träffar Zlatan & Co på herrsidan i samma klubb.

PSG utkämpar en superduell med Lotta Schelins Lyon i tabelltoppen. Båda har maxpoäng efter sju omgångar, Lyon med 45-1 i målskillnad, Paris St Germain 26-0.

Både Lyon och PSG har också tagit sig till åttondelsfinal i Champions League. För PSG blev det knappa 2-1 totalt mot nederländska Twente senast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".