Tre av anhållna finns numera i polishuset i Kalmar. Foto: Mathilda Gustavsson/Sveriges Radio

Bil med tjuvar på flykt körde av vägen i Blekinge

Ett inbrott i Torsås på lördagskvällen ledde till en bilolycka i Blekinge senare under kvällen. Bilen med de fyra misstänkta tjuvar förföljdes av en polispatrull från Kalmar. Föraren körde av vägen. En klämdes fast och fick klippas loss ur bilen. 

Larmet om inbrottet kom vid 21.30-tiden. En mörk Volvo kombi hade då setts lämna Torsås bilservice. En polispatrull fick senare syn på bilen och följde efter den söderut över blekingegränsen.

Troligen beslöt sig föraren för att försöka  skaka av sig polisbilen. Då slutade flykten i diket. Händelsen inträffade på länsväg 729 cirka en mil norr om Karlskrona.

 Två skadades så svårt att de fördes till sjukhus. En klämdes  och fick klippas loss, men enligt uppgifter från sjukhuset i Karlskrona under morgonen är skadorna inte allvarliga.

Av de fyra har tre anhållits misstänkta för inbrottet i Torsås. Alla fyra är från Blekinge och minst en är känd för liknande brottslighet.

I bilen hittade polisen stöldgods från inbrottet till ringa värde, bl a bensindunkar och godis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".