Carolin Eriksson, Kalmarsund. Foto: Viktor Lovén / Sveriges Rad

Fortsatt segertåg för Kalmarsund

Carolin Eriksson "Vi är riktigt bra i år"
2:06 min

Kalmarsunds damer fortsätter att ånga på i innebandyettan. Under lördagen tog laget sin femte vinst på sex matcher. Kalmarsund bortabesegrade Engelholm med 7-4 och ligger nu på en andra placering bakom obesegrade Malmö.

Kalmarsund har som mål att kvala upp till SSL i år och laget har börjat säsongen starkt där de plockat fem vinster på sex matcher. I bortamötet mot Engelholm var laget inte alerta då de underskattade motståndet från början. Men gästande Kalmarsund samlade ihop laget till den andra perioden där de fick ny energi och tog över ledningen till 4-6, en ledning som de utökade i den sista perioden till 4-7 som höll sig till slutsignalen.

Målskytten Carolin Eriksson var nöjd med tre nya poäng och berättar att laget är riktigt bra i år. Men hon menar också på att laget inte nått toppen utan har mer att ge och hoppas att de får ännu större utdelning på sina målchanser framöver. Förra året missade Kalmarsund kvalet till SSL på bara målskillnad och det tänker inte Carolin Eriksson och Kalmarsund låta hända i år igen.

Målskyttar Kalmarsund:


1-1 Annie Nilsson 
2-2 Emma Andersson
3-3 Malin Andersson
3-4 Carolin Eriksson
3-5 Emma Andersson
3-6 Danielle Warme
4-7 Danielle Warme

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".