Stor glädje i Alstermo

Alstermo plattade till Åhus i toppmöte

Alstermo tog en betryggande seger hemma mot Åhus under söndagen. Slutresultatet skrevs till 35-24 och Alstermos tränare Andreas Stockenberg tyckte att man för första gången den här säsongen kom upp till rätt nivå.

På förhand tycktes matchen mellan Alstermo och Åhus kunna bli jämn. Båda lagen hade inlett säsongen med tre segrar och en förlust. Men Alstermo vann stort, med hela 35-24, och det var en nöjd Andreas Stockenberg efter matchen.

– Den här matchen var det så stor skillnad. Även om vi vinner med elva mål så bränner vi en hel del bra lägen. Idag släppte det lite grann för oss. Och förhoppningsvis kan det märkas här nu några omgångar framöver också, säger Andreas Stockenberg.

Av sina spelare väljer Andreas Stockenberg att framhäva Daniel Steen.

– Tycker Danne Steen gjorde sin bästa match i Alstermo den här sejouren. Ah, vi har inte riktigt fått igång honom. Men i dag var det den gamla Danne Steen.

Stockenberg: "Publiken i Alstermo är fantastisk och enögd"

Andreas Stockenberg, som är ny tränare i Alstermo för i år, kan nu se sitt lag haka på i toppen. Och han betonar hur viktig publiken är på hemmaplan.

– Det är ju fantastiskt hur det kan vara mellan 400-500 [på matcherna] i en by där det bor 800. Om man säger så här: om det var enögt i Alingsås [där Stockenberg var tränare innan] så är det ju ännu mer enögt här. Haha. Så dom är givetvis jätteviktiga för oss. Och det är liksom halva grejen. Att vi blir enormt starka här på hemmaplan, säger Andreas Stockenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".