Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Mediekunnighet i fokus i Kalmar – en mänsklig rättighet

Under måndagen arrangeras AV-Mediadagen i Kalmar, där mycket kretsar kring begreppet MIK, medie- och informationskunnighet.

Enligt FN-organet Unesco är MIK en mänsklig rättighet. Johan Holmberg från Filmpedagogerna i Göteborg är på plats i Kalmar för att berätta mer om begreppet. Filmpedagogerna samarbetar med Unesco, bland annat för att sprida medie- och informationskunnighet globalt.

"Bara den som är medie- och informationskunnig kan självständigt och effektivt delta i det moderna samhället. Utan medie- och informationskunniga medborgare, ingen demokrati."

AV Media är en del av regionförbundet och arbetar med att inspirera och utbilda pedagoger om hur den digitala tekniken fungerar och kan användas i undervisningen. Under hela måndagen hålls föreläsningar om bland annat sociala medier och poddradio, som riktar sig till lärare från hela Kalmar län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".