Fotomontage: Sveriges Radio. Foto: Privat och Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Misstänkt för mordet i Midgård kan ha begått flera grova brott

Tidigare fall rör människosmuggling, våldtäkter, misshandel och olaga hot
1:31 min

Den 31-årige man, som tillsammans med en annan man är häktad för mordet, misstänks också för människosmuggling och flera fall av misshandel och våldtäkter.

P4 Kalmar har besökt orten där männen bott och märkliga saker har hänt kring deras bostad - det berättar en av deras grannar:

– Väldigt stökigt, dygnet runt. Man vet knappt vilka som bor där eller inte.

När du nu har fått reda på att de misstänks för mord - vad tänker du då?

– Jag är inte förvånad.

Flera personer som P4 Kalmar pratar med på den lilla orten i Kronobergs län berättar att de känner sig rädda. Främst är de rädda för den 31-årige mannen som nu alltså sitter häktad tillsammans med sin yngre bror misstänkt för mordet på en man Västervik den 15 september.

Mannen sköts ihjäl i bostadsområdet Midgård där han bodde.

Flera personer som P4 Kalmar har talat med berättar också om hur folk kommit och gått ur lägenheten där de misstänkta männen bodde.

Enligt kammaråklagare Johan Henningsson är 31-åringen misstänkt för bland annat människosmuggling:

– De misstankar som har uppkommit och som tidigare fanns rör människosmuggling, våldtäkter, misshandel och olaga hot, säger han.

Johan Henningsson utesluter inte att även barn kan ha ingått i människosmugglingen. Det handlar om tre fall av våldtäkt mot samma person och flera fall av misshandel mot olika personer.

31-åringen och hans bror misstänks alltså för flera brott och på en bild som P4 Kalmar tagit del av poserar 31-åringen med en pistol i handen. Än så länge har polisen inte funnit något mordvapen efter mordet i Västervik, men de tror sig veta varför mannen blev mördad.

– Ja vi har en ganska säker hypotes om vad som kan ligga bakom, säger Johan Henningsson.

Kan du säga något om motivet?

– Nej i nuläget kan jag inte göra det, säger Johan Henningsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".