Tove Folkesson. Foto: Privat.

Bok om Kalmarkvinnor blir film

De yngre kvinnorna byts ut mot medelålders i filmen
3:24 min

Lagom till att Tove Folkesson ska släppa sin andra bok om Kalmars jägarinnor ska den första boken bli film. 

Förutom glädjen över flera tunga skådespelare i filmen så kan hon nu också fira att hon får årets kulturstipendium från Kalmarsalens vänner.

– Det är ett helt nyskrivet manus, men om man läst boken noga kommer man märka att det finns en liten hint till berättelsen i boken, som aldrig vecklas upp där. Den vecklas upp i det här kortfilmsmanuset, säger Tove Folkesson.

Boken handlade om fem tjejer i tonåren som skapat ett exklusivt utanförskap där det är deras egna regler och lagar som gäller. De testar gränser för hur långt de kan gå. Men filmen kommer inte handla om unga kvinnor utan istället tre kvinnor i medelåldern. Bland skådespelarna finns Gunilla Rör, Ann Petrén och Västerviksdottern Lotta Tejle.

– Tanter är väl den grupp människor som man har minst överseende med när de börjar bryta gränser, förklarar Tove Folkesson.

På tisdagsmorgonen blev det också känt att Tove Folkesson får ta emot Kalmarsalens vänners kulturstipendium på 10 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".