Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Recept: Minifrittata i muffinsform

Ska du ut med barn i olika åldrar, låt dem själva bestämma vad formarna ska fyllas med. välj olika färg på formarna eller lägg dem i olika lådor, så vet alla var favoriterna finns. Till ca 24 formar.

Du behöver:

  • 8 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • muffinsformar

Förslag till fyllning:

  • Rökt lax, strimlad
  • Stekt bacon, strimlat
  • Rostbiff, strimlad
  • Stekta champinjoner i kvartar
  • Purjolök, strimlad
  • Gul lök, finhackad
  • Paprika, finhackad
  • Soltorkade tomater i olja, strimlade
  • Fetaost, tärnad
  • Mozzarellaost, tunna skivor
  • Lagrad ost, riven

Värm ugnen till 200°.

Vispa ihop ägg och mjölk och krydda.

Ställ ut formarna på en plåt eller, ännu hellre, i två muffinspannor, då håller de formen lättare.

Fyll formarna till drygt hälften med valfria ingredienser, t ex lax, purjo och tomater eller champinjoner, lök och paprika. Fördela äggstanningen och toppa med valfri ost.

Gratinera i ugn i cirka 10 minuter eller tills äggstanningen bubblar och osten har fått fin färg.

Låt svalna en stund. Passar utmärkt att äta både varma och avsvalnade. Gott också på ett buffébord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".