Recept: Minifrittata i muffinsform

Ska du ut med barn i olika åldrar, låt dem själva bestämma vad formarna ska fyllas med. välj olika färg på formarna eller lägg dem i olika lådor, så vet alla var favoriterna finns. Till ca 24 formar.

Du behöver:

  • 8 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • muffinsformar

Förslag till fyllning:

  • Rökt lax, strimlad
  • Stekt bacon, strimlat
  • Rostbiff, strimlad
  • Stekta champinjoner i kvartar
  • Purjolök, strimlad
  • Gul lök, finhackad
  • Paprika, finhackad
  • Soltorkade tomater i olja, strimlade
  • Fetaost, tärnad
  • Mozzarellaost, tunna skivor
  • Lagrad ost, riven

Värm ugnen till 200°.

Vispa ihop ägg och mjölk och krydda.

Ställ ut formarna på en plåt eller, ännu hellre, i två muffinspannor, då håller de formen lättare.

Fyll formarna till drygt hälften med valfria ingredienser, t ex lax, purjo och tomater eller champinjoner, lök och paprika. Fördela äggstanningen och toppa med valfri ost.

Gratinera i ugn i cirka 10 minuter eller tills äggstanningen bubblar och osten har fått fin färg.

Låt svalna en stund. Passar utmärkt att äta både varma och avsvalnade. Gott också på ett buffébord.