Melker Hallberg. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio
P4 KALMAR PÅ PLATS I ITALIEN

Melker Hallberg nöjd - trots bänknötandet

"Jag har inte riktigt räknat med att få spela än"
2:21 min

Den tidigare Kalmar FF-spelaren Melker Hallberg, som lämnade föreningen i somras för italienska Serie A-laget Udinese, väntar fortfarande på att göra debut. 

Trots det stortrivs Melker med livet i Italien och säger att han är redo att ta chansen när den väl dyker upp. 

Melkers lag Udinese förlorade mot Fiorentina i onsdagskvällens match med 3-0. Men trots det ligger laget femma i Serie A med samma poäng som trean.

Melker har inte fått spela en minut i a-laget men har varit med på bänken i stort sett alla matcher. Däremot har han spelat bra i primavera-laget (ungdomslaget).

– Tränaren har sagt till mig att jag får chansen när jag är redo och att det bara är att fortsätta kämpa. Jag har inte riktigt räkna med att få spela än så jag tar det lugnt och jobbar på, säger Melker. 

Konkurrensen på mittfältet i a-laget är mördande trots att Udinese spelar med tre defensivare centrala mittfältare och två offensivare. 

På den förhållandevis korta tid som Melker varit i Italien har han redan lärt sig att förstå italienska, men steget att prata språket har han ännu inte tagit. Något som han har bra koll på är sitt svenska favoritlag Kalmar FF som han försöker följa på distans. 

– Jag kollar hur det går varje match. Det är lite svårt med streaming och så där, men jag kollar i alla fall hur det går. Nu vann dom senast så det är bara för dom att köra på!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".