Kalmar FF: s lagkapten David Elm hör du varje fredag vid 8:15 i P4 Kalmar. Foto: Ann-Sofie Ottosson/Sveriges Radio

David Elm fokuserar redan på nästa säsong

Ser fram emot den eftersom avslutningen blev som den blev
4:49 min

Samtidigt som det är dags att byta blad i almanackan är det dags för Kalmar FF att spela säsongens sista match. Lagkaptenen David Elm hoppas på spela hemma mot AIK, men har egentligen redan siktet inställt på nästa år.

Den senare halvan av säsongen har varit tuff för Kalmar FF, laget har rasat i tabellen efter att före sommaren legat i topp. Även för David Elm själv har det varit kämpigt med en lång seg sjukdom som hållit honom borta från spel.

– Det klart man hade önskat att situationen var annorlunda, hela hösten hade jag önskat vore annorlunda. Men nu är det en match kvar och jag hoppas jag kan få några minuter till att spela, säger David Elm.

Hur har problemen påverkat din motivation?

– Det klart att nästa säsong blir det ju nästan att man ser fram emot redan nu eftersom avslutningen på den här blev som den blev. Men visst, semester lockar ju också.

För laget blir det ungefär sex veckors ledighet, men helt lediga är spelarna inte. De måste träna fyra gånger i veckan enligt ett strikt schema.

Hör ALLA Kalmar FF:s matcher i din mobil och på webben via sverigesradio.se/kalmar! Du kan också lyssna i apparna SR Play och Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".