Marc-Anthony Zanetti blev tvåmålsskytt mot AIK, en match som IK OSkarshamn vann med 6-1. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio

IK Oskarshamn föll på straffar mot serieledarna

Lukas Ericsson: "Tycker vi tappar två poäng"
2:48 min

IK Oskarshamn gjorde en bra match mot Vita Hästen och hade länge serieledarna nere för räkning. Men ett ryck av gästerna i tredje perioden tog matchen till straffar där gästerna till slut stod som vinnare. 

IK Oskarshamn stod upp bra mot serieledarna Vita Hästen i en match som under vissa perioder var jämn, men också i stora delar tillhörde IK Oskarshamn under de två inledande perioderna. 

IK Oskarshamn var speciellt starka i den andra perioden där man också tog ledningen genom Camilo Miettinen. 

– Tycker vi är det bättre laget i första halvan av matchen. De två första perioderna av matchen, säger Lukas Ericsson.

Men i tredje kom Vita Hästen tillbaka och i numerärt överläge kvitterade amerikanen Adam Schmidt med mindre än åtta minuter kvar att spela.

Sedan var det bara Vita Hästen fram till förlängningsperioden där lagen utbytte fina målchanser innan straffavgörandet som avgjordes av kanadensaren Riley Armstrong i Vita Hästen. 

– Dom kom väl tillbaka i tredje perioden med tre numerära överlägen. De var väl en ganska jämn match i slutändan men jag tycker vi släppte till lite väl mycket utrymme i tredje perioden. 

Besviken Lukas Ericsson: "Vi tappar två poäng.."

Lukas Ericsson var inte särskilt nöjd, trots en poäng mot serieledarna. 

– Ska jag vara helt ärlig så tycker jag absolut inte det. Inte heller sett till matchbilden. De flesta i omklädningsrummet är väldigt besvikna efter den här matchen. Det är vi som tappar två poäng i den sista perioden. 

– Kort så här efter känner man sig mer besviken över de två tappade poängen än en vunnen poäng mot Hästen. Ska jag vara ärlig så, visst dom är serieledare, men kollar man på pappret och dom matcher vi haft mot dom så tycker jag inte att dom är så mycket bättre än vad vi är, säger Lukas Ericsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".