Nanne Bergstrand. Foto: Anders Wiklund/TT

Nanne Bergstrand firar behärskat

Nanne: "Att gå upp var inte det viktigaste"
3:07 min

Fest med pytt i panna efter avancemanget till fotbollsallsvenskan blev firandet för Hammarbys tränare Nanne Bergstrand. Idag är det vanlig arbetsdag och start av arbetet med att förbereda laget för spel i högsta serien, så Nanne gick hem tidigt från festen.

– Jag gick hem halvelva och idag är det arbetsdag säger Nanne Bergstrand till P4 Kalmar.

– Det kanske låter konstigt men det viktigaste har inte varit att gå upp till allsvenskan utan att bygga ett spel som håller i allsvenskan den dagen vi kommer dit.

Nanne Bergstrand lämnade Kalmar FF inför den här säsongen för att i stället träna Hammarby i superettan och redan första året blev laget klart för spel i högsta serien igen. Nu väntar det tuffa jobbet att se till att laget etablerar sig i allsvenskan.

– De senaste två månaderna har vi varit bäst i den här serien men det är flera faktorer som avgör om vi räcker i allsvenskan.

– Dels måste vi förstärka på vissa positioner och så är inte träningsmöjligheterna till vinterträning i Stockholm tillräckligt bra idag säger Nanne Bergstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".