Helgens brand i Mörbylånga troligen anlagd

Polisen: "Det har brunnit väldigt, väldigt mycket i Mörbylånga med omnejd"
0:43 min

Allt tyder på att lördagsmorgonens brand i Mörbylånga var anlagd. Det säger nu polisens tekniker efter att de undersökt resterna efter branden i Samhalls gamla lokaler.

Har du tips till polisen kan du ringa på 114 14.

Det var tidigt i lördags som räddningstjänsten larmades till Samhalls gamla lokaler i Mörbylånga, där det brann kraftigt. Ulf Karlsson från polisen berättar om huvudspåret.

– Det finns alltså något om att det är en åkgräsklippare som tagit eld. Och det här är intressant ur många perspektiv därför att det har brunnit väldigt, väldigt mycket i Mörbylånga med omnejd, det är dags att få stopp på det här.

Kan man prata om en eventuell pyroman?

– Det är svårt att säga, men i ett område där det händer väldigt ofta, tanken slår ju en åtminstonde,  säger Ulf Karlsson på polisen.

– Är det så att man vet något, man kanske känner någon som kommit hem och luktat både bensin och rökeld kanske man ska göra den personen en tjänst och faktiskt kontakta oss så att det blir stopp på det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".