Min spellista

Peter Rudenborg ger dig tre favoriter

Måndagar kl. 17 bjuder vi in en gäst till P4 Kalmar som bjuder dig på tre av sina absoluta favoritlåtar. Denna vecka var det Emmabodamusikern Peter Rudenborg som valde musiken och det blev Bacharach för hela slanten.

Peter har tidigare haft musiken som yrke, under många års turnérande med sitt eget dansband, Peter Rudenborgs, i Sverige men också en del i Norge. Nu är han fortfarande i branschen men som artistbokare.

Fast nu planerar han att återfalla som artist och har tillsammans med goda vänner satt samman Bb project som blir en show enbart med Burt Bacharachs musik.

- Hans musik har följt mig genom livet. Jag hittade tidigt en skiva med hans låtar i mina föräldrars skivsamling och fastnade direkt, säger han.

Peters topp tre

Elvis Costello & Burt Bacharach/I'll never fall in love again

Christopher Cross/Arthurs theme

Dionne Warwick/Alfie

Här hittar du fler av Rudenborgs favoriter

Alla låtar som spelas i programpunkten hittar du via P4 Kalmars Spotify-lista. Där får också gästen lägga till två låtar som hamnade precis utanför topp tre bland deras favoriter.

Spellistan byggs kontinuerligt på med alla gästers låtar. Det betyder att du hittar de senast tillagda i toppen på listan och varje gäst har alltså valt fem låtar var.

Förra veckans gäst var kantorn och dansbandstjejen Jeanette Hedlund.