Foto: Jessica Gow/Scanpix

Karriären i fara för Rasmus Elm

Rasmus Elm har missat inledningen av säsongen på grund av magproblem. Nu kan mittfältaren tvingas lägga ner fotbollskarriären enligt ryska medieuppgifter. Rasmus tog SM-guld med Kalmar FF 2008. 

Landslagsmittfältarens Rasmus Elms magproblem är värre än väntat och hans fotbollskarriär är i fara, det säger CSKA Moskvas ordförande Jevgenij Giner till nyhetsbyrån Reuters.

– Om han spelar riskerar han som minst att bli invalid, och som mest att dö.

Elms agent Patrick Mörk vill tona ner allvaret.

– Uppgifterna är överdrivna, men vi får se vad som händer. Jag ska åka över och prata med CSKA Moskva i slutet av veckan. Men jag har inga kommentarer på läget för övrigt, säger Rasmus Elms agent Patrick Mörk till Fotbollskanalen.

Även Rasmus Elms storebror David tar lätt på uppgifterna från Ryssland och tror att mittfältaren kommer att repa sig.

– Jag är ganska säker på det. Det är mycket bättre nu än vad det var tidigare i höstas, säger han till SVT Sport, men tillägger att Rasmus Elm kanske ändå väljer att sluta.

Landslagsmittfältaren Rasmus Elm har missat säsongstarten på grund av magproblem.

26-åringen som har kontrakt med CSKA Moskva har sedan en tid tillbaka fått behandling hemma i Sverige. Enligt ryska tidningen Sportruss kan nu karriären vara över eftersom Rasmus Elm drabbats av sjukdomen Celiaki.

Celiaki är en kronisk sjukdom som innebär att glutenprotein startar en inflammation i tunntarmen som skadar slemhinnan.

Rasmus Elm har i flera år varit bofast i landslaget. Kulmen på landslagskarriären var när han gjorde 4-4-målet i VM-kvalet mot Tyskland i Berlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".