Vd för Ljunghälls, Hans Linnér. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio

Ljunghälls Kina-affär kan bli av innan årsskiftet

Pressgjuteriet Ljunghälls planer på att öppna en fabrik i Kina, verkar bli av. Planerna har pågått ett par år, men pressgjuteriets vd Hans Linnér säger nu till Vimmerby Tidning att mycket tyder på att det ska bli klart innan slutet av året, och det handlar om en affär på knappt 100 miljoner kronor.

I dag har Ljunghälls drygt 500 anställda i Södra Vi och en fabrik i Tjeckien med drygt 300 stycken. Kinaplanerna ska inte beröra jobben i Södra Vi.

I Dagens industri har Volvo personvagnars ledning uttryckt oro för att flera av deras leverantörer inte följt med till Kina. Men nu är alltså något på väg att hända.

– Det är naturligtvis jätteviktigt för oss, men ibland dykter det upp idéer om att det här skulle riskera jobben i Södra Vi eller liknande. Det stämmer inte ett smack. Det här är bara för den kinesiska marknaden, men det är klart att det är viktigt att vi följer med till Kina. Vi arbetar hårt för det, menar Ljunghälls Hans Linnér.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".