Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Krusell: Välförtjänt pris till Tobias Eriksson

"I början av årets säsong gick Tobias Eriksson ut öppet och pratade om sitt spelmissbruk. Ingen, troligen inte ens Tobias själv, kunde ana att detta skulle bli startskottet till en av karriärens bästa säsonger".

Läs vår Kalmar FF-expert Magnus Krusells blogginlägg om Årets P4-lirare Tobias Eriksson. 

Magnus Krusells blogginlägg 6 november 2014

Tobias Eriksson gjorde stor succé direkt när han kom till Kalmar FF från GIF Sundsvall. Säsongen 2009 var han så bra som offensiv mittfältare att han belönades med en plats i Erik Hamréns första vinterlandslagstrupp.

De följande säsongerna lyckades han emellertid inte leva upp till förväntningarna. Tobias Eriksson var förföljd av skador och hittade aldrig någon naturlig hemvist i Nanne Bergstrands spelsystem, även om han oftast spelade när han var frisk.

I början av årets säsong gick Tobias Eriksson ut öppet och pratade om sitt spelmissbruk. Ingen, troligen inte ens Tobias själv, kunde ana att detta skulle bli startskottet till en av karriärens bästa säsonger. Under första halvan av 2014 var Tobias Eriksson snudd på landslagsmässig i sin position som hårt arbetande yttermittfältare till höger. Helt given i Hasse Eklunds startelva.

När Melker Hallberg såldes och Ismael blev skadad fick Tobias Eriksson flytta in centralt i planen och spela på sin favoritposition. I takt med Kalmar FF:s motgångar under hösten tappade även Tobias Eriksson något i klass. Men överlag har han gjort en riktigt bra säsong.

Tobias Erikssons styrka är ödmjukheten inför spelet. Han tar på sig ett stort ansvar för laget och arbetar hårt i båda spelriktningarna. Samtidigt är han duktig individuellt och målfarlig när läge uppstår i motståndarnas straffområde. Vid sidan av fotbollen är han sympatisk och ödmjuk som få andra.

Stort grattis till det välförtjänta priset som årets bäste Kalmar FF-spelare, utsedd av P4 Kalmar! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".