Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Personalen vittnar om tystnaden på Destination Gotland

"Ökad psykisk stress ombord"
2:29 min

Upprepade vilotidsbrott sliter allt hårdare på Destination Gotlands personal, säger en före detta styrman på båtarna. Att han skrev avvikelserapporter är skälet till att han tvingades sluta, säger han.

– Arbetsmiljön är dålig, man orkar inte.  Det fattas folk på platser. Scheman går inte ihop. Man får hela tiden jobba övertid. Det blir en psykisk stress.

Enligt en före detta styrman på Destination Gotland har de anställda länge försökt uppmärksamma ledningen om situationen, som personalen upplever som ohållbar.

-– Men man har inte lyssnat på detta överhuvudtaget. Man vill inte lyssna.

P4 Gotland har varit i kontakt med flera anställda på Destination Gotland. Många vågar inte kommentera sin arbetssituation av rädsla för sitt jobb. En flerårig medarbetare säger till P4 Gotland att "stämningen är för jävlig". Personen beskriver att Destination Gotland har arbetskultur med lågt i tak, där man mer än något annat är rädd för ledningen. 

Mannen, som så sent i somras var styrman på båtarna, säger att företaget inte lever inte upp till sin egen policy.

– Det var många fina dokument från företaget om att "ni får rapportera in avvikelser", men så är ju inte tonläget under ytan. Därför har du väl inte fått tag i några fler att intervjua, för folk är helt enkelt rädda. Det är ingen som vågar säga nånting, säger den före detta styrmannen.

Han ställer upp på en intervju eftersom han inte längre får jobba på Destination Gotland. Han blev uppsagd i mars och hade anställning augusti ut. Han var uppsatt på schemat september ut men i början av augusti blev han hemskickad från sitt arbete. Under hösten har det dykt upp nya styrmanstjänster hos Destination Gotland men bolaget nekar mannens rätt till återanställning.

– Sedan försökte jag ta kontakt med personalchefen och fråga vad detta berodde på. Vi fick till ett samtal, tillsammans med facket lokalt, där man påtalade att jag var hemma på grund av att jag hade skrivit avvikelserapporter. Men de vägrade att skriva ner det på ett papper till mig eller facket. 

Den före detta anställda själv upplever att han inte fick fortsätta eftersom han påtalat problemet med upprepade vilotidsbrott, samt krävt att ledningen löser problemet.

– Jag ser ingen annan anledning. De har ju sagt så sent som i februari/mars att man ville ha mig kvar och man ville satsa på mig framöver. Det här är ju overkligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".