Det känns för djävligt. Det känns riktigt tungt. Vi hade ju inte sett några tecken på det här alls, säger Patrik Johansson. Han är en av de anställda vid Smurfit kappa i Nybro, som nu lägger ner wellpapptillverkningen på orten. Foto: Sofia Valve/Sveriges radio

Patrik på Smurfit vet inte hur framtiden ser ut

"Vi hade ju inte sett några tecken på det här alls" - P4 Kalmars reporter Sofia Valve på plats i Nybro
3:49 min

På Smurfit Kappa i Nybro var stämningen dämpad bland de anställda efter chockbeskedet på måndagen att en av enheterna i Nybro läggs ner och 110 av de 170 anställda riskerar att förlora jobbet.

Utanför kontorsbyggnaden, där regnet slår mot fönsterblecket till matsalen, träffar vår reporter Sofia Valve Patrik Johansson, som jobbar på Smurfit kappa sedan 2001.

– Det känns för djävligt. Det känns riktigt tungt. Vi hade ju inte sett några tecken på det här alls, säger Patrik Johansson. Han är en av de anställda vid Smurfit kappa i Nybro, som nu lägger ner wellpapptillverkningen på orten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".