Foto: Helmuth Petersson

Åtal väcks mot mordmisstänkt par i Kalmar

Grannar oroliga för vad som händer om ingen döms
1:14 min

På fredagen kommer åklagaren lämna in åtalet mot det par som misstänks för mord på en 63-årig man norr om Kalmar för drygt två år sedan. Att ett mord hade begåtts i den lilla byn kom som en chock för många bybor.

– Det var ju lite konstigt, det var inte något som man kunde föreställa sig... overkligt, säger en bybo.

Det var i slutet av sommaren 2012 som den 63-årige mannen försvann från sitt hem. Polisen inledde så småningom en förundersökning om misstänkt dråp men trots stora sökinsatser, där organisationen Missing people hjälpte till och letade, hittade man aldrig mannen.

Flera förhör gjordes men polisutredningen kom ingenstans. Först nästan två år senare kunde två personer, en man och en kvinna, gripas. Det var efter att nya vittnesuppgifter kommit in till polisen som de båda, som är anhöriga till mannen, blev misstänkta för mord.

Då hade man fortfarande inte hittat den mördade mannens kropp. Efter att paret häktats hittades kvarlevorna efter mannen nedgrävda en bit ifrån hans hem.

Grannar som P4 Kalmar möter i byn känner oro för vad som skulle hända om ingen döms för mordet. Andra tycker att det är skönt att en rättegång nu närmar sig.

– Det är ju alltid skönt om man kommer till rätta med hur det ligger till, att få saker uppklarade, säger en av de som bor i byn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".