Karin Bernfalk. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Karin Bernfalk fick Matbloggsprisets hedersutmärkelse

"Jättekul att inspirera andra om bakning"
4:05 min

Matbloggsprisets hedersutmärkelse gick på torsdagen till Karin "Bagerskan" Bernfalk från Vissefjärda. Priset delades ut på Stockholmsmässan. 

På sin blogg skriver Karin: "Det ska vara enkelt att baka, gott att äta och så klart vackert att titta på". Ett vinnande koncept tydligen.

– Jag brinner för bakning och tycker att det är jättekul att lära andra om bakning och inspirera andra, säger Karin Bernfalk till P4 Kalmar.

– Jag har bland annat en ordlista med svåra bakningstermer och en fråga-och-svar samt en matbloggningskarta, där jag har lagt ut bloggar både i Sverige och ute i Europa.

– Det är jättehäftigt att man kan befinna sig i stort sett var som helst och ändå nå ut till hela världen.

Bagerskan är knappast nybakad - hon har vistats länge i bloggvärlden. Alltid med en stark passion att dela med sig av kunskap och information till sina läsare. ”Bakbloggskartan” är bara ett exempel som visar att Bagerskan bjuder in andra bakbloggare för att skapa nätverk.

Med tutorials/steg-för-steg guider hjälper hon oss att göra snygga tårtdekorationer. Andra utmärkta exempel på hennes pedagogik är ”Frågor & Svar” plus en mycket bra och användbar ordlista. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".