Polisens tekniker hittade kroppen nedgrävd nästan exakt där den misstänkta mannen ska ha berättat för vittnet. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Vittnesuppgifterna "den sista pusselbiten" i mordutredningen

För ett vittne ska en av de åtalade ha berättat om mordet på den 63-årige mannen i Kalmar. "Vi uppmanar inte allmänheten att ta på sig polisens roll, men uppgifterna har varit viktiga" säger åklagaren.

Det nu åtalade paret misstänktes av polisen redan under hösten 2012, men det fanns inte tillräckliga bevis för att gripa dem.

Ett vittne hade kontakt med den man i 25-årsåldern, som nu åtalats. Efter ett antal sms och telefonsamtal ville mannen plötsligt berätta något viktigt.

Vittnet och mannen träffades i flera timmar och mannen ska då ha berättat om hur mordet gick till. Han ska också ha pekat ut en plats på en karta, där kroppen grävts ner.

– Nästan exakt på metern anträffades kroppen av polisen, berättar åklagaren Gunilla Öhlin på en presskonferens under fredagen.

Vittnet lämnade vidare sina uppgifter till polisen och mannen greps senare. Några dagar därefter greps även den nu mordmisstänkta kvinnan.

– Vi uppmanar definitivt inte någon ur allmänheten att ta på sig polisens uppgifter att hålla förhör. Men dessa uppgifter har varit mycket viktiga för utredningen, säger Gunilla Öhlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".