Uppskjuten bandypremiär

"Det ser inte så bra ut"
3:38 min

Vädret ställer till det för starten av årets division 1 bandy. Målilla Bandy fick ställa in gårdagens premiär och ställer nu siktet på 21 november. Sportchefen Johan Sigvardsson säger att det är för många plusgrader ute och man får avvakta med att dra igång säsongen. 

I förra veckan försökte Målilla Bandy spola is men temperaturen var alldeles för hög och det blev ingen tjäle mellan rören i isen. Därför fick gårdagens hemmapremiär skjutas upp på obestämd tid. Klubben siktar på att spela första hemmamatchen den 21 november, men det är svårt att säga om det verkligen kommer att bli av.

Målillas sportchef Johan Sigvardsson  säger att det är svårt att säga när det kommer att spelas bandy i Målilla. Målet var att premiären skulle spelas i nästa vecka, så blir det inte utan man siktar nu på matchen hemma mot Malmbäcks IF den 21 november. Det kostar för mycket att försöka lägga is redan nu och det behöver vara några minusgrader på nätterna och inte allt för varmt på dagarna för att det ska vara möjligt att få isen att ligga.

Johan Sigvardsson menar också att det är svårt för klubben att få istider och spela ihop laget inför säsongen. Hela klubben drabbas då så väl seniorlagen som juniorlagen får svårt att träna. När lagen tränar inne i  ishallar får de egentligen ingen spelträning utan spelarna får mest hålla igång skridskoåkningen

I årets upplaga av div1 bandyn har länet 4 lag: 
Målilla Bandy
BK Bore
Tjust Bandy
IF Stjärnan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".