Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Hemlig ravefest utreds fortfarande

Lyssna: Här besöker P4 Kalmar festivalen
6:52 min

Var den hemliga techno-festivalen "Hur gör djur" utanför Torsås olaglig eller inte? Polisens utredning fortsätter, men fallet är inte ett av de mest prioriterade.

– Det kommer större saker emellan, men utredningen är på gång, säger polisens utredare Jan Bolmgren till P4 Kalmar.

Förhör ska hållas med de ansvariga för festivalen, som pågick i skogarna i Hallasjö under flera dagar.

Hundratals personer vallfärdade då till musikfesten, men det höga ljudet störde grannar som inte kunde sova.

– En handläggare ska prata med de här killarna. Vi ska höra deras inställning till det här, så får vi bilda oss en uppfattning sedan, säger Jan Bolmgren.

Till P4 Kalmar har arrangörerna tidigare sagt att tillställningen var stängd och att det därför inte behövdes något tillstånd:

– Vi hade en stängd tillställning. Det var namnlista på alla som var där och inget inträde utan medlemsavgift. Detta är något som vi fick igenom tydligt med polisen, berättade Edvin Dennevi som var med och arrangerade festivalen i somras.

Fakta: Psytrance

Psytrance, eller psykedelisk trance, är elektronisk dansmusik med tydlig basgång och psykedeliska ljud och mixar. Psytrance är lätt att förväxla med den närliggande genren goatrance.

Fakta: Hemliga skogsfester en del av psytrancekulturen

Att arrangera mer eller mindre hemliga fester i skogen ingår i ravekulturen. Att lista ut var festen äger rum och ta sig dit är en del av upplevelsen, enligt flera musikfantaster som P4 Kalmar varit i kontakt med. Hemlighetsmakeriet är också ett sätt att justera antalet besökare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".