Henrik Nilsson-Bokor, Socialdemokraterna i Torsås. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio

Nya kommunalrådet i Torsås lovar förändringar

I Torsås kommer sex partier på olika sidor blockgränsen styra kommunen framöver - och Socialdemokraterna tar tillbaka kommunalrådsposten genom Henrik Nilsson Bokor som lovar förändringar i Torsås.

– Vi måste bli en attraktivare arbetsgivare, vi har stora sjuktal i kommunen i dag som säger någonting om läget i kommunen som vi måste lyfta upp. Vi har stora underskott, inte minst inom socialförvaltningen, som ju är det stora hotet för att kunna göra stora satsingar framåt, att det skulle kunna äta upp framtida utrymmen. Vi ska också bygga en ny högstadieskola i Torsås, vilket är en jättestor investering som vi måste lösa på ett bra sätt. Och vi måste säkra samverkan med näringslivsutveckling och andra kommuner, säger Henrik Nilsson Bokor.

Det har knakat i fogarna inom den centerledda alliansen i flera år. Efter valet gick Folkpartiet samman med det rödgröna blocket - och blev största block - men utan att ha egen majoritet.

Moderaterna och Kristdemokraterna tänkte först hålla kvar vid allianssamarbetet tillsammans med Centern - men har nu tänkt om säger KD:s gruppledare Mats Olsson.

Den 21 november presenteras hur de sex partierna ska fördela de politiska uppdragen mellan sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".