Världseliten i Offshore gör upp om VM-titeln i Oskarshamn i sommar.

VM i Offshore till Oskarshamn i sommar

Den som gillar snabba båtar bör ta sig till Oskarshamn i sommar. Då gör nämligen världseliten i Offshore 3C och 3B upp om VM-titeln.

Under en vecka, den 30 juni till den 6 juli 2015, kommer hela sex stycken VM-tävlingar att gå av stapeln i Offshore 3C och 3B. Offshore är en grupp klasser/grenar inom racerbåtsporten.

Orsaken till att tävlingarna körs i Oskarshamn är för att Oskarshamns Motorbåtklubb firar tioårsjubileum. Med totalt närmare 100 ekipage på startlinjen blir arrangemanget Skandinaviens största båtevent under 2015.

– Det känns fantastiskt att UIM åter har gett oss förtroende att arrangera VM. Vi tar med oss de goda erfarenheterna från 2011 för att göra detta arrangemang ännu större, bättre och häftigare, konstaterar Oskarshamns Motorbåtklubbs ordförande Anders Lindh.

Oskarshamn har alltså stått värd för VM-tävlingar tidigare, men då var det i mindre skala. VM-veckan 2015 avslutas med musikfesten Latitud 57, där flera artister kommer att uppträda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".