Efter kritiken - ordningsvakt känner sig svartmålad

Tog betalt för trasig spegel istället för att göra anmälan
1:39 min

Det är ren och skär lögn. Det säger den ordningsvakt som anklagas för att ha pressat en 21-årig man att betala för en trasig spegel på en krog i Oskarshamn. Nu har han har berättat sin version för P4 Kalmar.

– Det är endast för att vara schysst, det kanske inte är så roligt att sitta och diskutera med polisen klockan tre på morgonen varför en spegel gick sönder, säger vakten till P4 Kalmar.

Ordningsvakten tycker att han var schysst, som lät de tre killarna som gått in på samma toalett sent på natten, betala för en spegel som gått sönder istället för att han gjorde en anmälan om skadegörelse.

Du ångrar inte att du inte gjorde det?

– Med facit i hand... Jag vet inte, jag hade nog gjort samma sak. Försökt göra det enklast möjliga igen och låta dem ersätta skadorna, säger vakten.

Han förklarar att han öppnade toalettdörren där de tre killarna befann sig utifrån, för att han var orolig att någon var i nöd där inne när han inte fick något svar.

Hur det egentligen gick till när spegeln gick sönder kanske ingen av de inblandade kan svara på. P4 Kalmar har pratat med 21-åringen igen och han står fast vid sin berättelse, att vakten hotade med fyllecell och att det kändes enklast att bara betala 1 000 kronor till kassan.

Ordningsvakten, i sin tur, säger att han inte sade något om någon fyllecell eller försökte pressa killarna. Han tycker att de kunde ha protesterat, så polisen hade fått avgöra frågan. I så fall hade alla fått förlita sig på rättssystemet. Ordningsvakten känner sig svartmålad.

– Inom alla yrken finns det säkert folk som inte är guds bästa barn, eller som kanske inte är lämpade för sitt yrke. Det finns säkert bland ordningsvakter också. Men någon sådan känner inte jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".