Namnen har hamnat huller om buller i Din Del. Foto: Tomas Magnusson/SR.
Namnen har hamnat huller om buller i Din Del. Foto: Tomas Magnusson/Sveriges Radio

Fel i årets telefonkatalog

"Vi kan bara beklaga"
1:34 min

I årets upplaga av telefonkatalogen Din Del har en del av namnen hamnat huller om buller. Förnamn och efternamn har bytt plats.

Vanligtvis står namnen i telefonkatalogen i bokstavsordning sorterade på folks efternamn. Men i årets katalog för Uppsala/Knivsta så har i vissa fall förnamnen hamnat först. Och i andra fall står folk till och med sorterade på sitt andranamn. Man måste alltså veta vad personen heter i andranamn för att hitta hens nummer i katalogen.

Det här har folk reagerat på. En lyssnare vi pratar med oroar sig för hur det här kan ställa till det för äldre personer som använder sig av telefonkatalogen.

– Det är väldigt olyckligt att det har skett, och vi kan bara beklaga. Vi ska se till att det här inte upprepas igen, säger Christer Lundin som är kommunikationschef för Eniro som ger ut Din Del.

Christer Lundin tror att felen kan bero på en bug i materialet som Eniro får in från teleoperatörerna. De ska nu kolla över det här.

Men det är inte första gången det blir fel. I förra årets katalog var det också fel. Och det har varit problem på flera platser i landet. Så sent som i december förra året lovade Eniro i en intervju med P4 Kalmar Sveriges Radio att felet nu var fixat och att det inte skulle hända igen.

– Det är synd att jag får upprepa det budskapet igen då. Inför årets upplaga satte vi in extra resurser för att det här inte skulle upprepas. Men så har det återigen smugit sig in några fel vilket vi djupt beklagar, säger Christer Lundin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".