Ingredienser till engelsk fruktkaka. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
1 av 2
Ingredienser till engelsk fruktkaka. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Engelsk fruktkaka. Foto: Annica Triberg
2 av 2
Engelsk fruktkaka. Foto: Annica Triberg

Annica Triberg bakade engelsk fruktkaka

I dag bakades det engelsk fruktkaka i Annicas Tribergs kök på Kvarnholmen i Kalmar. Maria Skagerlind är novisen vid spisen och Annica är hennes läromästare. 

Kolla receptet på vår receptsajt!

Annica Triberg och Maria Skagerlind bakade en kaka som det dröjer innan de får provsmaka. Den klassiska engelska julkakan, proppfull med torkad frukt, ska nämligen ligga till sig i minst en månad.

Det vill säga runt Lucia är det dags! Det blir en tung, mäktig kaka som man kan njuta i tunna skivor medan julsångerna ljuder.

Varje onsdag får du världens finaste tips på recept och andra nyttigheter i köket från vår matdrottning Annica Triberg som försöker lära upp P4 Kalmars Maria Skagerlind i köket.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".