Mordrättegången i Kalmar

Kärlek ledde till erkännandet av mordet

Den åtalade mannens telefonkontakter med huvudvittnet från Missing People visar hur han ville inledda en relation med henne. Telefonsamtalen spelades upp under mordrättegången i dag.

I dag fortsatte rättegången mot det par som misstänks för att ha mördat en 63-årig man för drygt två år sedan norr om Kalmar. Åklagaren fortsatte att gå igenom parets telefonkontakter. 

Mannen fick allt mer förtroende för huvudvittnet, en medlem i organisationen Missing People, och sms-kontakterna visar att han hade blivit kär i henne. Det ledde till att mannen så småningom berättade om mordet för vittnet.

Efter det har åklagaren gått igenom vad den misstänkte mannen berättat för huvudvittnet om mordet.

Berättelsen är mycket detaljrik kring hur mordet gick till. 63-åringen sköts i sin säng och strax innan mordet vaknade 63-åringen till.

Den misstänkte mannen har berättat för huvudvittnet om den blick som 63-åringen gav honom strax innan skottet. En blick som har plågat honom sedan dess.

Åklagaren berättar hur paret lastade kroppen på en bil med flak och körde iväg den till den grop som man hade grävt dagen innan.

Den misstänkte mannen har dessutom pekat ut var 63-åringen var nedgrävd, genom att visa det för huvudvittnet på en karta.

– Där är det, säger han på en inspelning som vittnet har gjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".