SD och M:s logotyper och Henrik Yngvesson. Foto: Sveriges Radio
Foto: Sveriges Radio

M efter utspelet om närhet till SD: "Vi sköter det internt"

"Hon har stora fel i det hon säger"
4:41 min

Moderaten Mona Magnusson i Torsås sa att Sverigedemokraternas och Moderaternas politik liknar varandra. Det tar M:s distriktsordförande Henrik Yngvesson i dag avstånd ifrån.

– Jag tänker att hon har stora fel i det hon säger. Deras politik skiljer sig mycket från hur vår politik är och vilken ideologi som finns bakom, säger Henrik Yngvesson till P4 Kalmar.

M och KD i Torsås var positiva till en uppgörelse med SD där partierna skulle göra upp om nämndposter. Något direkt samarbete var däremot inte aktuellt.

Vi har varit tydliga både innan och efter valet att vi samarbetar inte med Sverigedemokraterna och vi gör oss inte beroende av dem, säger Henrik Yngvesson.

När en ledande moderat agerar på det här viset, vad händer då i partiet?

– Det sköter vi internt. Vi har ett samtal med Torsås.

Vad handlar de samtalen om?

– Vi har inga som helst befogenheter i förbundet att göra några åtgärder mot föreningen eller en enskild medlem. Vi talar med dem och förklarar att vi har en tydlig riktlinje som gäller ända uppifrån och ner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".