Partiernas ståndpunkter. Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio
Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio

SD vacklar om fastighetaffären i Nybro

"Kom fram nya uppgifter som vi bör ha i åtanke"
1:28 min

Sverigedemokraterna har en vågmästarroll och nu vacklar de i frågan om försäljningen av det stora fastighetspaketet i Nybro. Från att ha varit negativa har de nu blivit osäkra. 

– Ursprungligen har vi en negativ inställning till fastighetaffären men efter att vi har fått mer kött på benen så har vi bestämt att vi ska läsa igenom när vi har fått ta del av ytterligare handlingar, säger Sammy Augustsson gruppledare för SD i Nybro.

Efter att ha varit på ett möte med Sveafastigheter, det bolag som alltså vill köpa fastigheterna i Nybro, har Sverigedemokraterna i Nybro börjat fundera. De är inte längre så säkra på att en försäljning av fastigheterna är en dålig idé.

– Ja det kom fram uppgifter som vi bör ha i åtanke när vi går till kommunfullmäktige när detta ska beslutas, säger Sammy Augustsson.

Efter det har Sverigedemokraterna haft ett möte med Christina Davidson (C) som hela tiden har varit emot en försäljning och lyssnat på hennes argument.

Efter valet var Christina Davidson nöjd med att det nu fanns en majoritet i fullmäktige för att stoppa en försäljning.

Det är en fråga som också splittrar det nya alliansstyret i kommunen, där Moderaterna och SPI är för en försäljning medan Centerpartiet och övriga partier är emot.

Nu är majoriteten emot en fastighetsförsäljning inte så säker längre. Men SD gör inte det här för att vinna några maktpositioner, säger Sammy Augusston.

– Nej vi kommer inte kräva något för det här, vi sitter ju inte där för egen vinnings skull utan för folkets skull och därmed kommer vi utgå från folkets bästa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".